Alumni

8 generacija polaznika

193 upisana studenta

Iskustva polaznika

Za sveučilišni specijalistički studij „Financijske institucije i tržišta“ (generacija upisana akademske godine 2007./2008.) vežu me iznimno pozitivna iskustva i lijepa sjećanja. Uz sadržajno dobro osmišljena, kvalitetno pripremljena i zanimljiva predavanja profesora s matične institucije, učestala su bila i predavanja eminentnih stručnjaka iz financijske prakse, bilo financijskih ili regulatornih institucija, što je studiju davalo dodanu vrijednost, u smislu povezivanja teorijskih koncepata s praksom.

Osobito smatram hvalevrijednim i korisnim interaktivno podučavanje kroz brojne studije slučaja te samostalne projektne zadatke i seminare, na kojem se na većini kolegija inzistiralo. S druge strane, profiliranje vlastitih interesa i sklonosti bilo je omogućeno kroz odabir izbornih kolegija. U konačnici, cjelokupnom pozitivnom dojmu poslijediplomskog studiranja svakako doprinosi i činjenica da sam među polaznicima studija ostvarila brojne profesionalne kontakte, a pojedina prijateljstva traju do danas.


Ana Kundid Novokmet

Izvanredna profesorica, Ekonomski fakultet Split

2. generacija polaznika (2007./2008.)

Pohađanje specijalističkog sveučilišnog studija Financijske institucije i tržišta omogućilo mi je da nadogradim svoje dotadašnje znanje. Rad u manjim grupama i sa zrelijim kolegama omogućuje puno brže usvajanje znanja i sklapanje cjeloživotnih prijateljstava.

Profesori, na čelu s dr. Lekom, su pokazali da obrazovanje u Hrvatskoj ničime ne zaostaje za svjetskim trendovima. Tijekom trajanja studija 2009. godine dogodila se velika ekonomska kriza koja je promijenila dobar dio ekonomske teorije. Uvijek će mi ostati u pamćenju rečenica jednog od profesora kada su počele intervencije središnjih banaka (''bail out''). Rekao je: „da mu je netko odgovorio na ispitu da su moguće stvari koje se tada događaju da bi pao ispit, ali da je suština ekonomske struke da se prilagođava“. S obzirom da je danas to više istina nego ikada, iskreno preporučujem ovaj program.


Josip Majher

Posebni savjetnik, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

3. generacija polaznika (2008./2009.)

Na sveučilišnom specijalističkom studiju sam naučio puno toga o financijskim institucijama i financijskim tržištima u svijetu posebice Sjedinjenim Američkim Državama, Europi i Hrvatskoj. S obzirom da sam pravnik po struci svako predavanje mi je donijelo nešto novo. Mogu izdvojiti predavanja profesorice Pavković iz meni bliske regulative i nadzora financijskih institucija i predavanja profesorice Ivanov iz područja monetarne politike čija predavanja su bila prožeta zanimljivim primjerima iz svakodnevne prakse. Predavanja profesora Krište o osiguranju i osiguravajućim društvima su bila iznimno zanimljiva i dinamična.

 

Svakako bih pohvalio i profesora Stojanovića, voditelja studija koji me je mentorirao u pisanju završnog rada i uz čiju podršku sam završio studij u roku.  


Dario Hlupić Radić

Savjetnik, ured Pravnih poslova, Hrvatska narodna banka

7. generacija polaznika (2016./2017.)